شهید حجت الاسلام مهدی شاه آبادی در واپسین سخنرانی خود قبل از شهادت در مقر لشکر ۲۵ کربلا به نکته جالبی اشاره کرد که حاکی از عشق به شهادت در راه خدا بود. وی در جمع رزمندگان گفت: اگر شهادت، می تواند نظام توحیدی مان را حفظ کند، اگر شهادت می تواند دشمن را ذلیل کند، اگر شهادت می تواند تفکر و بینش اسلامی مان را به دنیا اعلام کند، ما آماده این شهادتیم.
سرانجام وی ششم اردیبهشت ماه ۶۳ زمانی که برای سرکشی وارد منطقه
عملیاتی جزیره مجنون شد و همان جا به درجه رفیع شهادت نائل آمد. به مناسبت سالروز شهادت حجت الاسلام مهدی شاه آبادی، روایاتی از دو شاهد این واقعه را در ادامه نقل کردیم که می خوانید.
مهدی چمران: اندیشه روحانی و کردار بسیجی
حجت الاسلام شاه آبادی برای واپسین بار در جمع رزمندگان لشکر ۲۵ کربلا سخنرانی کرد. پس از جلسه سخنرانی و اقامه نماز، رزمندگان برای عرض ارادت به وی روی آوردند. برای جلوگیری از فشار و ازدحام، اطرافیان از برادران خواستند که از این کار صرف نظر کند، ولی آنان به واسطه عشق و علاقه بی پایانشان نسبت به روحانیت معظم، دست بردار نبودند. شهید شاه آبادی در جمع مسئولان پایگاه گفت: این طور نیست که آن ها (رزمندگان) فقط علاقه مند باشند که روحانیان را ببوسند؛ بلکه ما هم علاقه مندیم آن ها را ببوسیم. اگر رزمندگان سر ناقابل ما را بخواهند، من تقدیمشان می کنم و این سر در مقابل آن ها ارزشی ندارد!
بعد از ظهر پنجشنبه بود که به طرف جزیره مجنون حرکت کردیم. سر راهمان در منطقه جفیر
قرارگاهی بود که فرماندهی آن را شهید اقارب پرست بر عهده داشت. من ایشان را معرفی کردم و گفتم که از افسران شجاع و بسیار متدین و جانشین فرماندهی ۹۲ زرهی هستند. دقایقی در
قرارگاه بودیم و اتفاقاً شهید اقارب پرست توصیه می کرد که در آن شرایط به جزیره مجنون نرویم، ولی هدف ما از حضور در منطقه، بازدید از جزیره و بررسی شرایط، اوضاع و احوال آنجا بود.
پس از نشست کوتاهی به طرف جزیره حرکت کردیم. به هنگام عبور از روی پلی که خودمان ساخته بودیم، جریان و چگونگی ساخته شدن پل را برای وی توضیح دادیم و حجت الاسلام شاه آبادی هم
خاطراتی از دوران مبارزات پیش از انقلاب و دستگیری خود و دیگر یاران انقلاب را بیان کرد. به هرحال به جزیره مجنون رسیدیم. پس از بازدیدی که از سنگر ها و
قرارگاه ها داشتم و با توجه به نزدیک شدن به غروب، پیشنهاد کردم سریعتر برگردیم تا قبل از تاریک شدن هوا به جاده برسیم و راه را گم نکنیم. شروع به دویدن کردیم. بقیه دوستان جلوتر از ما بودند و ما دو نفر قدری عقب تر از بقیه مشغول دویدن بودیم. ناگهان با صدای انفجاری بسیار شدید همه ما به حالت درازکش روی زمین خوابیدیم.
پس از لحظاتی بلند شدیم که حرکت کنیم، اما حجت الاسلام شاه آبادی بلند نشد. فرزند وی که همراه ما بود، بلافاصله خود را به کنار پدر رساند و وی را صدا کرد، اما متاسفانه جوابی نشنید.
من و بقیه دوستان هم در کنار وی حاضر شدیم و در میان بهت و ناباوری شاهد به شهادت رسیدن حجت الاسلام شاه آبادی در اثر اصابت ترکش گلوله توپ بودیم. در آن لحظه به یاد ذکری افتادم که این شهید بزرگوار همیشه بر لب داشت، حتی در آخرین سجده نمازش هم بر زبان جاری کرد. وی زمزمه می کرد: اللهم انی اسئلک ان تجعل وفاتی قتلاً فی سبیلک خدایا! از تو می خواهم که مرگ من، کشته شدن در راه تو باشد...
ودادی: چند قدم تا همراهی با شهید شاه آبادی فاصله داشتم
حجت الاسلام شاه آبادی هر وقت فرصت می کرد حتی اگر یک روز یا ۲ روز هم وقت داشت، به منطقه و خط مقدم می رفت تا همراه رزمندگان باشد. عشق و شور عجیبی داشت. وقتی رزمندگان را با آن لباس های پر از گرد و خاک بغل می کرد و می بوسید، از شوق گریه می کرد. نماز جماعت رزمندگان و دعا های آن ها حال عجیبی با حجت الاسلام شاه آبادی داشت.
چندین سفر همراه حجت الاسلام شاه آبادی بودم. وی تقریباً به همه مناطق جبهه سرکشی می کرد. برادران مهدی چمران، تاتاری و آقا مسعود فرزند وی به فاصله چند قدم در پشت ما در حرکت بودند. برادر پاسداری که راهنمای ما بود کم کم خودش را به شهید شاه آبادی رساند. احساس کردم که مایلند خصوصی با حجت الاسلام شاه آبادی صحبت کنند؛ لذا من قدم هایم را بلندتر کردم تا او بتواند با ایشان صحبت کند و حرفش را بزند. حدود هشت، 9 قدم من جلوتر بودم که یکباره صدای زوزه گلوله توپ را بالای سر خود احساس کردم.
روایت لحظه شهادت شهید شاه آبادی از زبان دو شاهد عینی
سر حجت الاسلام شاه آبادی را روی زانو گرفتم. با مهندس چمران لباس شان را باز کردیم. متوجه شدیم که وی به درجه رفیع شهادت رسیده است. به خواسته ای که همه عمر در آرزویش بود و برای آن در نمازهایش دعا می کرد، رسیده بود.
غم و اندوهی که در آن لحظه به ما دست داده بود، باعث شد تا متوجه نشویم که در تیررس دشمن هستیم و باید زودتر از منطقه خارج شویم. با صدای برادر پاسدار راهنمایان فهمیدیم که آن محل جای امنی نیست، لذا عبای شهید شاه آبادی را پهن کردیم و وجود نازنین وی را که غرق خون بود، روی آن قرار دادیم.